Een werknemer gaat met pensioen

Wat als uw werknemer met pensioen wil of met pensioen gaat?

Werknemers kiezen zelf wanneer zij het pensioen van PMA laten ingaan. Uiterlijk gaat het pensioen in als een werknemer 67 jaar wordt. Een werknemer hoeft niet te stoppen met werken als hij of zij het pensioen laat ingaan.
Op zijn vroegst kan een werknemer het pensioen laten ingaan als hij of zij 55 jaar is. Laat een werknemer het pensioen meer dan vijf jaar ingaan vóór hij of zij AOW ontvangt, dan moet de werknemer (voor het deel dat hij het pensioen laat ingaan) ook daadwerkelijk stoppen met werken. Kiest iemand dus voor een deeltijdpensioen van 40%? Dan kan deze werknemer nog maximaal 60% werken.

Pensioen van PMA en de AOW

Een werknemer bepaalt zelf wanneer hij of zij het pensioen laat ingaan. Dat hoeft dus niet gelijk te zijn aan de AOW-leeftijd. In veel cao's is geregeld dat het dienstverband eindigt als de werknemer AOW ontvangt.
Spreekt u met een werknemer af dat hij of zij doorwerkt na het bereiken van de AOW-leeftijd, dan blijft de werknemer pensioen opbouwen bij PMA, uiterlijk tot de eerste van de maand nadat de werknemer 67 jaar wordt.

PMA denkt graag met uw werknemer mee! 

Wilt u een medewerker attenderen op de mogelijkheden die er zijn? PMA heeft een handige planner. En de pensioenspecialisten staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Zij kunnen ook samen met uw medewerker een pensioenplan maken. 

Afmelden is niet nodig

U hoeft een werknemer die met pensioen gaat niet af te melden via het werkgeversportaal. Wij melden de werknemer af, als hij of zij het pensioen aanvraagt.