Werknemers kiezen zelf wanneer zij het pensioen van PMA laten ingaan. Uiterlijk gaat het pensioen in als een werknemer 67 jaar wordt. Een werknemer hoeft dan niet te stoppen met werken.

Op zijn vroegst kan een werknemer het pensioen laten ingaan als hij of zij 55 jaar is. Laat een werknemer het pensioen meer dan vijf jaar ingaan vóór hij of zij AOW ontvangt, dan moet de werknemer (voor het deel dat hij het pensioen laat ingaan) ook daadwerkelijk stoppen met werken. Kiest iemand dus voor een deeltijdpensioen van 40%? Dan kan deze werknemer nog maximaal 60% werken.

Pensioen van PMA en de AOW

De leeftijd waarop het pensioen ingaat, kan afwijken van de AOW-leeftijd. In veel cao's is geregeld dat het dienstverband eindigt als de werknemer AOW ontvangt. Spreekt u met een werknemer af dat hij of zij doorwerkt na het bereiken van de AOW-leeftijd, dan blijft de werknemer pensioen opbouwen bij PMA, uiterlijk tot de eerste van de maand nadat de werknemer 67 jaar wordt.

Afmelden is niet nodig als een werknemer met pensioen gaat

U hoeft een werknemer die met pensioen gaat niet af te melden via het werkgeversportaal. Wij melden de werknemer af, als hij of zij het pensioen aanvraagt.