Nieuw werkgeversportaal

Met ingang van 1 april 2022 is het werkgeversportaal van PMA vernieuwd. Veel is hetzelfde gebleven, maar er is ook een aantal veranderingen ten opzichte van het oude portaal. Hier vindt u de belangrijkste veranderingen.

Wijzigen bedrijfsgegevens

In het nieuwe portaal kunt u een aantal gegevens zelf toevoegen, aanpassen of verwijderen:

  • Correspondentieadres
  • Contactgegevens (contactpersoon, telefoonnummer, e-mailadres)
  • Factuurcommunicatie (Let op: wij sturen communicatie over de factuur naar een nieuw e-mailadres)  

Afhandeling mutaties

In het oude portaal worden mutaties niet direct verwerkt. Ze komen eerst in een mutatielijst, waar ze moeten worden goedgekeurd. Deze tussenstap is er straks niet meer. In het nieuwe portaal worden mutaties namelijk direct verwerkt. U kunt bij het onderdeel ‘overzicht verwerkingen’ terugzien wat er is gebeurd (deelnemer, mutatietype, tijdstip van de mutatie). 

Gebruikersbeheer

Elke werkgever heeft een account voor het nieuwe portaal portaal ontvangen. Vanaf dat moment bepaalt u zelf wie er verder toegang krijgen. Dat kan een extra gebruiker zijn van uw eigen organisatie, maar u kunt ook een administratiekantoor autoriseren om namens u bepaalde taken uit te voeren:

  • Gebruikers: U kunt zelf een account voor een gebruiker aanmaken. De nieuwe gebruiker krijgt een e-mail waarmee een wachtwoord kan worden ingesteld en kan vervolgens aan de slag. Met een druk op de knop kunt u de gebruiker ook weer verwijderen.
  • Administratiekantoren: Het autoriseren van een administratiekantoor werkt iets anders. U vult de gegevens van het administratiekantoor in via het portaal en verzendt de aanvraag. Wij controleren of het administratiekantoor al bij ons bekend is en zorgen voor de machtiging. Het verwijderen van de machtiging regelt u weer makkelijk zelf met een druk op de knop.

Meer informatie

Voor meer informatie over het nieuwe portaal is er een korte introductie beschikbaar. Uitgebreide informatie vindt u in onze handleiding. Om in te loggen gaat u naar https://werkgever.pma-werkgevers.nl/.

Wachtwoordeisen

Het wachtwoord voor het portaal moet voldoen aan de volgende voorwaarden:
- minimaal 9 tekens
- minmaal 1 getal
- minmaal 1 hoofdletter
- minimaal 1 kleine letter
- minimaal 1 ascii (uitroepteken, vraagteken e.d.)