Vragen en antwoorden over het risicopreferentieonderzoek van PMA

PMA voert een risicopreferentieonderzoek (RPO) uit onder deelnemers, gepensioneerden en oud-deelnemers. Het onderzoek is belangrijk voor het bepalen van het (beleggings)beleid in de nieuwe pensioenregeling die PMA krijgt. Het geeft PMA inzicht in de risicovoorkeuren van deelnemers. Dat inzicht is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pensioenregeling past bij de risico's die deelnemers willen lopen en kunnen dragen. 

Waarom voert PMA dit onderzoek uit?

Het onderzoek geeft inzicht in de risicovoorkeuren zijn van deelnemers. Willen ze liever wat meer risico lopen en de kans op een hoger pensioen, of wil men liever meer zekerheid en kans op een wat lager pensioen. 

Ik wil het onderzoek in papieren vorm ontvangen, kan dat?

Het onderzoek is een digitaal onderzoek, omdat we met de door u ingevoerde antwoorden achter de schermen berekeningen maken en die tonen. Dat kunnen we niet in een papieren versie. Daarnaast is deze vorm van onderzoek nauwkeuriger en bespaart het kosten (kosten van verzenden en verwerken van de informatie)

Ik zie geen gele balk met bedragen, hoe kan dat?

Het kan zijn dat het door u ingevoerde bedrag dat u verdient, lager is dan de franchise (16.322 euro). U bouwt dan geen pensioen op bij PMA, om die reden verschijnt dan geen gele balk met bedragen.

De link werkt niet, hoe kan dat?

Sommige mensen lijken (onbewust) een blokkering in hun browser te hebben, vooral bij Firefox-browsers komt dit voor.  Die blokkering zorgt ervoor dat de linkt niet opent.